Zlati medalji za Ribogojnico Špegelj v Avstriji

V začetku decembra 2017 je bilo na avstrijskem Koroškem izvedeno 6. ocenjevanje ribjih izdelkov in 2. ocenjevanje olj. Zaključna slovesnost je potekala v soboto, 13. januarja 2018, ko so podelili medalje ribogojcem in oljarjem z najbolje ocenjenimi izdelki. 

6. ocenjevanja ribjih izdelkov na avstrijskem Koroškem se je poleg ostalih ribogojnic iz Slovenije in Avstrije udeležilo tudi Ribogojstvo Špegelj, Stanka Špegelj s.p. iz Malih Braslovč, ki je prejelo 2 zlati medalji in sicer eno zlato za vroče dimljeno postrv šarenko in eno zlato za namaz iz vroče dimljene postrvi. Na sklepni slovesnosti 13. januarja 2018 sta priznanje Qualitäts Produkt GOLD in dve zlati medalji v kategoriji vroče dimljena postrv in izdelki iz dimljenih postrvi (dimljen namaz) prejela Tadej Špegelj in Sanja Pihler iz Malih Braslovč. Ribogojnica Špegelj sicer velja za manjšo, vendar se od leta 2006 počasi, vendar vztrajno širi. Leta 2014 so zgradili lastno vališče, tako da sedaj kupujejo ikre in ne več mladic, leta 2015 pa so razširili staro ribogojnico in poleg nje zgradili še 4 nove vzrejne bazene ter skladišče. V prihodnje je vizija podjetja postati eden najpomembnejših predelovalcev postrvi šarenke in s tem zapolniti potrošnikom še dosti neznano tržno nišo dimljenih postrvi in izdelkov iz predelane postrvi (dimljen postrvji file, dimljen ribji namaz, svež file, darilni program vakuumsko pakiranih dimljenih postrvi in filetov).

Pravijo, da v tretje gre rado. Ribogojnica Špegelj se je že tretjič udeležila ocenjevanja ribjih izdelkov. Do sedaj je dvakrat prejela po dve srebrni medalji za vroče dimljeno postrv in dimljen namaz in sicer leta 2013 ter 2015. Sedaj pa jim je uspel preboj v sam vrh kakovostnih in brezhibnih predelanih izdelkov, z dodelanim načinom dimljenja in izvrstno recepturo za dimljen namaz, kar dokazujeta tudi dve prejeti zlati medalji.

Podelitev medalj 2018

 

Podelitev medalj 2018

Podelitev medalj 2018

Dve zlati medalji za Ribogojnico Špegelj v Avstriji

V začetku decembra 2017 je bilo na avstrijskem Koroškem izvedeno 6. ocenjevanje ribjih izdelkov in 2. ocenjevanje olj. Zaključna slovesnost je potekala v soboto, 13. januarja 2018, ko so podelili medalje ribogojcem in oljarjem z najbolje ocenjenimi izdelki. 

6. ocenjevanja ribjih izdelkov na avstrijskem Koroškem se je poleg ostalih ribogojnic iz Slovenije in Avstrije udeležilo tudi Ribogojstvo Špegelj, Stanka Špegelj s.p. iz Malih Braslovč, ki je prejelo 2 zlati medalji in sicer eno zlato za vroče dimljeno postrv šarenko in eno zlato za namaz iz vroče dimljene postrvi. Na sklepni slovesnosti 13. januarja 2018 sta priznanje Qualitäts Produkt GOLD in dve zlati medalji v kategoriji vroče dimljena postrv in izdelki iz dimljenih postrvi (dimljen namaz) prejela Tadej Špegelj in Sanja Pihler iz Malih Braslovč. Ribogojnica Špegelj sicer velja za manjšo, vendar se od leta 2006 počasi, vendar vztrajno širi. Leta 2014 so zgradili lastno vališče, tako da sedaj kupujejo ikre in ne več mladic, leta 2015 pa so razširili staro ribogojnico in poleg nje zgradili še 4 nove vzrejne bazene ter skladišče. V prihodnje je vizija podjetja postati eden najpomembnejših predelovalcev postrvi šarenke in s tem zapolniti potrošnikom še dosti neznano tržno nišo dimljenih postrvi in izdelkov iz predelane postrvi (dimljen postrvji file, dimljen ribji namaz, svež file, darilni program vakuumsko pakiranih dimljenih postrvi in filetov).

Pravijo, da v tretje gre rado. Ribogojnica Špegelj se je že tretjič udeležila ocenjevanja ribjih izdelkov. Do sedaj je dvakrat prejela po dve srebrni medalji za vroče dimljeno postrv in dimljen namaz in sicer leta 2013 ter 2015. Sedaj pa jim je uspel preboj v sam vrh kakovostnih in brezhibnih predelanih izdelkov, z dodelanim načinom dimljenja in izvrstno recepturo za dimljen namaz, kar dokazujeta tudi dve prejeti zlati medalji.

Podelitev medalj 2018

 

Podelitev medalj 2018

Podelitev medalj 2018

Obisk ministra Židana 2.11.2017

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan je v četrtek 2.11.2017 obiskal ribogojnico Špegelj v Malih Braslovčah. Družinsko podjetje, ki se ukvarja z vzrejo postrvi šarenke, preko umetnega kanala Letuške struge pa se z vodo oskrbuje iz Savinje, je med uspešnejšimi podjetji pri pridobivanju evropskega denarja. Do zdaj se je prijavilo na štiri razpise in bilo tudi v vseh primerih uspešno. Minister se je tako na obisku seznanil s primerom dobre prakse črpanja evropskih sredstev zasebnih podjetij.

Zdrave ribe iz naše ribogojnice

Ribe v naši ribogojnici NE vsebujejo težkih kovin, kar potrjujejo pravkar opravljene analize naši rib s strani inšpekcijskega nadzora Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. 

Na te rezultate smo izjemno ponosni vsi družinski člani, saj se vseskozi trudimo pridelati čim kakovostnejšo postrv.

Zato poskrbimo vsi, da bo na naših krožnikih največ takšne doma pridelane zdrave hrane, tudi naše zdrave ribe.

Iz Avstrije z dvema srebrnima medaljama za Ribogojnico Špegelj

Pred časom je bilo na avstrijskem Koroškem v Bistrici v Rožu izvedeno 5. Ocenjevanje ribjih izdelkov in olj. Ocenjenih je bilo 88 izdelkov iz 28  ribogojnic.

Tudi ribogojci iz Spodnje Savinjske doline znajo osvajati medalje. Ocenjevanja na avstrijskem Koroškem v Bistrici v Rožu se je, poleg ostalih ribogojnic, udeležilo tudi Ribogojstvo Špegelj s.p. Stanka Špegelj iz Malih Braslovč, ki je prejelo srebrni medalji za vroče dimljeno potočno postrv in namaz iz vroče dimljene postrvi.

Na sklepni slovesnosti  sta priznanji Qualitäts Produkt Silver in dve srebrni medalji v kategoriji za dimljeno potočno postrv in izdelek iz dimljenih postrvi (dimljen namaz) prejela Tadej Špegelj in Sanja Pihler iz Malih Braslovč.

Ribogojnica Špegelj  velja za manjšo, vendar se od leta 2006 počasi, a vztrajno širi. Leta 2014 so zgradili lastno vališče, tako, da sedaj kupujejo ikre in ne več mladic, lansko leto pa so razširili staro ribogojnico in poleg nje zgradili še 4 nove vzrejne bazene ter skladišče.

Kontakt

T: 03 5709 299

G: 031 502 089
G: 041 983 335

E: ribogojnica@ribogojnica-spegelj.si

Povpraševanje