Dimljena postrv kot predjed

Sestavine:

  • 1 dimljena postrv
  • Smetanov hren
  • 1 žlica hrena
  • 1 žlica kisle smetane
  • Sol
  • Kruh

Dimljeno postrv razpolovimo in ji odstranimo kosti. Dimljen file pa razrežemo na primerne koščke.

V posodici zmešamo hren, kislo smetano in sol.

Na krožnik dekoriramo dimljeno postrv s smetanovim hrenom ter ponudimo kruh.

Široki rezanci z dimljeno postrvjo in špinačo

Sestavine:

  • 40 dag širokih rezancev
  • 30 dag mlade špinače
  • 15 dag dimljene postrvi1 dl smetane
  • suho belo vino
  • olivno olje
  • 1 strok česna
  • sol, poper

Na malo olivnega olja popražite drobno nasekljan česen.

Dodajte očiščeno in narezano špinačo in jo v nekaj minutah podušite, da se lepo zmehča, posolite in poprajte.

V kozici segrejte žlico olivnega olja in na njem hitro popražite na kocke narezano dimljeno postrv. Prilijte nekaj žlic vina, podušite, da vino izpari in prilijte smetano.

Solite in na šibkem ognju kratko pokuhajte.

Medtem v posebni posodi v osoljenem kropu skuhajte široke rezance.

Odcejene rezance zmešajte z omakama dimljene postrvi in špinačo ter takoj postrezite. Namesto širokih rezancev lahko uporabite tudi testenine, špinačne torteline ali raviole …

Dimljena postrv v krompirjevi solati

Sestavine:

  • 100 ml olivnega olja
  • 50 ml limoninega soka
  • 1 žlička rdečega kisa
  • 1 strok česna
  • sol
  • poper
  • drobno narezan peteršilj
  • drobno narezana meta
  • drobno narezana čebula
  • 1 žlica kaper
  • 500 g krompirja
  • 250 g dimljene postrvi brez kože in kosti
  • žlica majoneze

Olivno olje, limonin sok, kis, česen in poper dobro zmešamo. Dodamo drobno narezano meto, peteršilj in čebulo ter kapre.

Krompir skuhamo v osoljeni vodi, olupimo in narežemo na kolobarje.

Še toplemu krompirju dodamo pripravljen zgornji preliv in zmešamo.

Dodamo koščke dimljene postrvi in prelijemo z majonezo in limono.

Pečen postrvji file s smetanovim krompirjem in zelenjevo

Sestavine:

  • 4 sveži postrvji fileti srednji
  • veliki krompirji ali 6 srednjih krompirjev
  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 dcl sladke smetane
  • 1 čajna žlica masla
  • mešana zelenjava (pečena ali sveža)

Postrvji file brez kosti obrišemo in nasolimo, premažemo z olivnim oljem in popečemo v opekaču za toast ali v ponvi prevlečeni s teflonom, da je lepo zapečen.

Medtem časom skuhamo v slani vodi na majhne koščke narezan krompir. Na stopljeno maslo damo 2 žlici kisle smetane in premešamo, ko je zmes gladka dodamo, 1 dcl sladke smetane, pustimo da zavre in odstavimo.

Ko je krompir kuhan ga odcedimo in prelijemo s smetanovo omako. Krožnik okrasimo z zelenjavo.

Kontakt

T: 03 5709 299

G: 031 502 089
G: 041 983 335

E: ribogojnica@ribogojnica-spegelj.si

Povpraševanje